Naar boven

Bewuste Materialen

Op het wasetiket van ieder kledingstuk staat ook de vezelsamenstelling van het hoofdmateriaal vermeld: de soort vezel en het percentage. Staan er meerdere, dan is het een mix. Lees hier meer over de voordelen van de vezels die wij gebruiken:

Bio Cotton

Biologisch katoen wordt op traditionele wijze verbouwd zonder gebruik van pesticiden, insecticiden of kunstmest en verbruikt tot 70 procent minder water dan conventionele katoenteelt. Biologische katoenteelt beschermt natuurlijke hulpbronnen en boeren.

Care
Katoen is over het algemeen bestand tegen zware wasbehandelingen, omdat de stof goed tegen hitte kan. Wassen kan dus met gemak, maar houd er rekening mee dat kleding door veel te wassen sneller slijt, valer wordt en afneemt in kleurintensiteit na iedere wasbeurt.

Katoen kan gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine op 30°C. Wanneer je katoenen kleding voor het eerst wast, kan het kleur afgeven.Katoen is gevoelig voor verkleuring door de zon. Laat katoen niet in direct zonlicht drogen. Gebruik je een wasdroger; voorkom dan slijtage door de was binnenstebuiten in de droger te doen en stel de temperatuur niet te hoog in. Volg bij het wassen van katoen altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Bekijk de collectie met biologisch katoen
 

Recycled Fibers

Gerecycled materiaal is een fantastisch en duurzaam alternatief: het bespaart water, energie, fossiele brandstoffen en verminderen textielafval vergeleken met nieuwe vezels.

  • Gerecycled Polyester, Acrylic & Nylon
Care
Kleding gemaakt van gerecyclede vezels kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden.

Een nadeel van kleding van gerecycled polyester, polyester of andere synthetische stoffen zoals acryl of nylon is dat er tijdens het wassen van deze kleding (plastic) microvezels vrij komen. Deze microplastics komen via de afvoer van de wasmachine in het oppervlakte water en de zee terecht. Het goede nieuws is dat microwaste eenvoudig te voorkomen is door het wassen van synthetische materialen in de Guppyfriend waszak. Deze waszak vangt de microplastics op en voorkomt zo dat ze in zee terecht komen. Bovendien beschermt de waszak de kleding waardoor deze langer mee gaat. Dubbel duurzaam dus! Volg bij het wassen altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Bekijk de collectie met gerecyclede vezels
 

Lenzing™Ecovero

Lenzing EcoVero is de duurzame versie van viscose. Qua uitstraling en gevoel is het vergelijkbaar met de materialen Tencel en Lyocell. De productie van Lenzing EcoVero wordt, in tegenstelling tot die van viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het resulterende materiaal Lenzing EcoVero heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een aanzienlijk minder milieubelastend productieproces.

Care
Hang je EcoVero™ kledingstuk na het dragen buiten om te luchten. Wordt het tijd om te wassen? Kies dan voor een fijnwasprogramma op 30 graden. Door het artikel na het wassen te strijken, krijgt het weer zijn oorspronkelijke model en lengte. Voor een optimaal resultaat raden wij een stoomstrijkijzer aan. Volg bij het wassen altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Bekijk de collectie met Lenzing™Ecovero
 

Lyocell & Tencel

Lyocell of Tencel® is gemaakt van Eucalyptusvezel die wordt verkregen uit houtpulp. De eucalyptusbomen die worden gebruikt voor de totstandkoming van de vezel, worden duurzaam gebruikt van FSC gecertificeerd hout.

Het productieproces voor Tencel is vrijwel helemaal gesloten. De chemicaliën die nodig zijn voor het maken van de stof, worden voor 99,6 procent hergebruikt, waardoor er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.

Naast het feit dat Tencel heel duurzaam wordt gemaakt, is het een heerlijke stof om te dragen. Het materiaal voelt zeer fijn aan de huid en de vezel neemt vocht makkelijk op.

Care
Tencel is in veel toepassingen iets kwetsbaarder dan katoen. Het wordt aanbevolen om deze items op een 30 graden delicaat programma te wassen. Stop een item gemaakt van lyocell niet in de droger, je kunt het wel strijken als het droogd is. Volg bij het wassen altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Bekijk de collectie met Lyocell & Tencel