Naar boven

More Sustainable

Onze toenemende welvaart vraagt veel van het milieu. Bij Intercity Boutiques nemen we onze verantwoordelijkheid als het gaat om mens en milieu.
Steeds meer merken zijn zich bewust van de impact die ze hebben op het welzijn van onze planeet. Zo ook de leveranciers waar wij inkopen! 

Het zorgvuldig selecteren van materialen in de inkoopfase is een cruciaal onderdeel van onze missie om een positieve bijdrage te leveren en onze impact op het milieu te verminderen. Ieder seizoen neemt het aandeel biologische, gerecyclede en herwonnen vezels in onze collecties verder toe. Deze vezels zijn minder belastend voor het milieu dan de conventionele alternatieven en dus een betere keuze. Zo wordt bijvoorbeeld biologisch katoen geteeld van niet-GMO zaden en is er minder water voor nodig om het te laten groeien. En als vezels gerecycled worden, is er minder vraag naar nieuwe primaire vezels en worden textielresten hergebruikt in plaats van dat ze op de vuilnisbelt belanden.

We vertellen je graag de voordelen van duurzame vezels en geven je verzorgingstips hoe je jouw items zo lang mogelijk in goede conditie kunt houden. 
Bekijk hier onze verzorgtips per type materiaal:


 
Sustainable Advice

Heb je weinig tijd om dé juiste kleding te vinden of vind je het lastig om de juiste kledingkeuzes te maken? En wil je meer aandacht besteden aan een duurzamere garderobe, maar heb je geen idee waar en hoe te beginnen?  Meld je aan voor de gratis shop & styling workshop en krijg advies boordevol handige en duurzame fashion tips en leuke insides. Daarnaast leer je hoe je miskopen kan voorkomen en alleen nog maar kleding draagt waar je blij van wordt!

 
Meer informatie & gratis aanmelden!
Duurzame Intercity Shoppers

Op dit moment heeft Intercity Boutiques duurzame shoppers, in verschillende kleuren en uitvoeringen. Deze shoppers zijn gemaakt van zeer sterk & duurzaam pp non-woven materiaal en zijn hierdoor eindeloos te gebruiken.

◦ 100% recyclebare
◦ Inkten op waterbasis
◦ Laag energieverbruik tijdens productie
◦ Sterke draagkracht tot ca. 15 kg
◦ Hoge hergebruikswaarde
◦ Machinaal geproduceerd in Europa

Bestel jouw shopper!
 Ons doel is elk jaar duurzamer te worden. Een doel waar wij hard aan werken en we zijn vastberaden dit vol te houden.